Der skal være plads til vingummibamser i salaten

Brian (40) og Elias (10) har været venner i et år. Når de ses, laver de mest hverdagsting sammen. Snakker. Ser en film. Slapper af på sofaen. Laver mad.  Men indimellem gi’r de den gas i trampolinpark og klatreland. Med Brians nye job venter endnu flere sjove oplevelser.

Elias er ikke vild med alt for meget grønt i retterne. Når han hjælper til i Brians køkken, vælger han de grøntsager, som han godt kan li’. Så glider de lettere ned. En dag drysser han  chips og vingummibamser ud over salaten. Brian griner. ’Der skal være plads til, at vi laver sjov. Jeg er jo ikke Elias’ forælder, men ven. Jeg vil rigtig gerne være en god rollemodel, men det er ikke mig, der opdrager ham,” siger Brian og tilføjer, at ud over de små hverdagssmil, så bliver det også til mange grin, når de er i klatreland, trampolinpark eller for eksempel spiller minigolf.

Venneparret ses et par gange om måneden, og forude venter endnu flere sjove oplevelser. For Brian har lige fået job som elektriker i Tivoli Friheden. Det betyder, at han kan ta’ Elias med i forlystelsesparken til sommer. Wauw, hvor et plus at ha’ som voksenven! Elias glæder sig til Tivoli Friheden. Men det, som betyder mest for ham, er, at Brian er hyggelig og sjov at være sammen med og god til at lytte. Man skal ikke tilbringe mange minutter med venneparret, før man lægger mærke til, at Brian har en fantastisk evne til at fokusere på Elias og en stor empati for den 10-årige dreng.

 

Vil du også være voksenven? Du behøver ikke at arbejde i en forlystelsespark for at blive den perfekte voksenven. Det er nok, at du gerne vil give opmærksomhed og tillid til et barn. Et par timer 2-4 gange om måneden. Venskaber bliver matchet ud fra interesser og kemi, så du bliver sikkert den perfekte voksenven for dit venskabsbarn. Læs mere her: Bliv voksenven

Derfor blev Brian voksenven

Brian meldte sig som voksenven, fordi han gerne vil bruge sit overskud til at være noget for et barn.

”Jeg har endnu ikke selv fået børn, og det er fantastisk at være noget for andre. Det giver mig ro i sjælen. Elias og jeg er stadig i gang med at opbygge et tillidsforhold, og jeg synes, at vi begge har udviklet os meget og får mere og mere ud af venskabet for hver gang. Elias har også lært min kæreste at kende og bliver stadig mere tryg, når vi er i hendes lejlighed,” siger Brian.

Elias har ingen kontakt til sin far.  Hans mor henvendte sig til Børns Voksenvenner, fordi hun syntes, at Elias kunne have gavn af en mandlig rollemodel at snakke med. Og lave ting sammen med.  Heldigvis fandt organisationen den helt rette voksenven til Elias.

Læs mere om Børns Voksenvenner her.

Der skal være plads til vingummibamser i salaten