Frivillig voksenven

Frivilligt arbejde som voksenven er sjovt og alsidigt
Mulighederne for, hvad I kan lave, er mange. Børn og voksenvenner matches altid på baggrund af fælles interesser.

Frivilligt arbejde som voksenven

Frivilligt arbejde som voksenven, hvad går det ud på? Dét at være frivillig Voksenven handler ikke om Tivoli, vilde racerbiler, fyrværkeri eller restauranter. Det, som børnene har brug for, er først og fremmest nærvær og at du som barnets ven har lyst til at bruge din tid på, at være til stede. Det er nærværet og opmærksomheden, der får børnene til at blomstre og opleve nye sider af sig selv. Det kan lyde lidt forsimplet, men nærvær handler i høj grad om at være til stede her og nu og tage sig tid til at lytte. Vis barnet, at du har tid til at lytte, tid til at se og tid til at høre.

Vil du med til vores næste infomøde? Ja, tak jeg vil gerne kontaktes, når næste møde afholdes

 

Til glæde for begge parter

Venskaberne er til stor glæde for både voksenvenner og børn. For voksenvenner er det en stor berigelse at lære et barn at kende og at få lov at være tæt på et barns hverdag med de glæder og bekymringer, det end måtte indebære. Vores voksenvenner ser det som et privilegium at få lov at følge et barns udvikling og mærke stoltheden og glæden over barnets fremskridt. De enkelte venskaber udvikler sig i deres eget tempo og langt de fleste venskaber varer i mange år. Det er mange voksenvenner forundt at opleve glæden ved at se et barn vokse op og udvikle sig til et ungt menneske med tro på sig selv og mod på tilværelsen.

Et frivilligt arbejde som voksenven rummer en paradoksal logik. Gang på gang hører vi vores voksenvenner let undrende konstatere, at jo mere overskud og energi, de bruger i samværet med ”deres” barn, jo mere overskud og energi får de retur!

Henning: ”Jeg gik ind i det, fordi jeg tænkte, at jeg kunne hjælpe en dreng. Men jeg har jo fået det tifold igen. Det er guld for mig at være sammen med ham. En fantastisk oplevelse. Jeg er simpelthen bare blevet et gladere menneske.”

Njal: ”Der er bare så mange ting, der er ti gange sjovere sammen med ham”.

Hvad laver en frivillig voksenven?

Der findes mange måder at være en god voksenven på. Her vil vi beskrive lidt af, hvad du vil kunne forvente.

Du mødes med ”dit barn” to til fire gange om måneden. I bor begge i Aarhus eller omegn, og voksenvennernes hjem er base for de fælles aktiviteter. I laver alt, hvad du og barnet synes er sjovt. I kan gå i skoven, spille spil, lave mad, vaske bil, sy tøj, løbe på rulleskøjter, bage boller, tegne, læse bøger, gå på museum, i biograf og på café. Måske lave bål, fiske, cykle ture, spille fodbold, ose i butikker eller lave absolut ingenting…! Mulighederne er uendelige.

Det allervigtigste at skrive sig bag øret som voksenven er, at centrum for samværet er barnet, ikke aktiviteterne. Det, som de fleste børn har allermest brug for at mærke, er, at du som barnets ven har lyst til at bruge din tid på at være nærværende og til stede. Vis det, at du har tid til at lytte, tid til at se, tid til at høre!

Læs om flere voksenvenners erfaringer.

Hvordan bliver jeg voksenven?

Det første skridt til at lave frivilligt arbejde som voksenven er at kontakte foreningen  per telefon eller email. Du behøver ikke være afklaret før du tager kontakt, vi vil altid gerne hjælpe dig med at vende tankerne og vi tager os god tid til at svare på dine spørgsmål.

Du kan desuden læse mere under følgende side:

Vi søger mænd/kvinder

Inden du tager kontakt kan du herunder læse mere om vores godkendelsesprocedurer for voksenvenner.

Godkendelsesforløb for voksenvenner

De frivillige har ofte overvejet deres engagement grundigt, når de kontakter foreningen. Vi tager os god tid til at besvare spørgsmål og tale med nye frivillige.

De frivillige modtager herefter foreningens informationspakke. Informationspakken indeholder bl.a. et spørgeskema, som udfyldes og returneres. Skemaet skal dels give anledning til refleksion hos den frivillige, dels sikre et bredt førstehåndsindtryk af den frivillige.

Inden næste trin kan der forekomme ventetid, hvorefter vi foretager et hjemmebesøg hos dig. To af foreningens medarbejdere deltager i hjemmebesøget. Med delvist udgangspunkt i spørgeskemaet interviewer vi den frivillige og får indblik i personlighed og baggrund.

Alle frivillige deltager i obligatorisk kursus for voksenvenner. Kurset er et dagskursus superviseret af professionelle undervisere og ses som en del af det samlede godkendelsesforløb. På kurset medbringer de frivillige personlig straffeattest og giver tilladelse til indhentning af børneattest.