Hvad siger voksenvennerne?

Hvad er godt voksenvenskab? – Vi har spurgt nogle af vores voksenvenner

 

Bjarne, der er voksenven med Michael (10 år):

Jeg har været voksenven i cirka 9 måneder og det er et spændende ”job”! Michael er en høflig og kvik dreng, og der er intet i vores forhold, der kommer i nærheden af samarbejdsvanskeligheder.

Når han opholder sig i vores hjem  – og det sker ofte – betragtes han som et medlem af familien med de rettigheder, og pligter, der følger med denne status. Vi lever ret meget anderledes end de gør i hans hjem, men han var hurtig til at fange og rette ind efter vores normer. Når vi ikke er hjemme hos os, er der et hav af andre muligheder for os. Jeg har altid aktiviteter klar til vores møder, selvom Michael ikke altid kender til dem. Vi er dog også ofte spontane i forhold til hvad vi vil lave sammen. Vigtigst af alt, tror jeg dog det er, er at man er lydhør overfor sin ven, men også tilkendegiver hvad man selv vil eller ikke gider.

 

Yrsa, der er voksenven med Louise (7 år):

Når jeg henter min barneven, kommer jeg som regel i bil fra mit arbejde. Jeg henter hende i skolen eller fritteren og kører tit bare hjem til mig og spiser. Herefter tager vi ofte ud og laver noget aktivt. Det har giver mig mange oplevelser, som jeg nødigt ville være foruden. Nogen gange er det bare den nærmeste legeplads. Andre gange er det mere udflugtsagtigt. Vi har også prøvet at filte, fordi Louises mor er god til det, men efter et par timer hvor filten stadig lignede et bomberamt får, fandt vi ud af, at ude-aktiviteter nok var bedre for os, og så bliver jeg selv som en 7-årig, når jeg ser et klatrestativ  – så vi er et perfekt match.

 

Asger, der er voksenven med Mick (13 år):

Vi har været venner i 6 år og mødes stadig mindst to gange om måneden. Vi snakker ikke så meget, men ”makker med ting” og ”grynter lidt”. Da Mick for et par år siden blev spurgt af en gæst, jeg havde på besøg, hvad det sjoveste vi havde lavet var, svarede han, ikke helt overraskende for mig: ”Det var nok da vi rensede tagrender”. Det svar bekræftede mig i, at det betyder meget for Mick, at vi laver noget ”reelt” og ikke bare ”slår tiden ihjel” med diverse underholdning.